methodin tarina

perustajamme

adam ja eric

tässä ovat adam lowry ja eric ryan, methodin® perustajat sekä alkuperäinen people against dirty® -kaksikko. nämä entiset kämppäkaverit ovat perustaneet yhden USA:n nopeimmin kasvavista yrityksistä ja kääntäneet omin käsin kuluttajatuotteiden pakkausteollisuuden päälaelleen, mutta he kiistävät jyrkästi olevansa mitään sankareita. se onkin totta. he ovat supersankareita. ja kunnon supersankarien tavoin myös he ovat saaneet supervoimansa altistuttuaan myrkyllisille aineille tarkemmin sanottuna siivoustuotteille. altistus ei kuitenkaan muuttanut heitä vihreiksi tai antanut mielikuvituksellisia supervoimia, vaan jotakin vielä parempaa: idean.
eric tiesi, että ihmiset himoitsevat siivoustuotteita, joita ei tarvitse piilotella kaappien perukoilla. adam osasi valmistaa sellaisia käyttämättä likaisia ainesosia. he yhdistivät voimansa ja päättivät pelastaa maailman luomalla kokonaisen sarjan kodinhoitotuotteita, jotka olisivat tehokkaampia kuin pullollinen natriumhypokloriittia ja lempeämpiä kuin tuhat koiranpennun nuolaisua. näillä tuotteilla isokin koti puhdistettaisiin yhdessä iltapäivässä.

methodin virstanpylväät

2000

eric päivittelee siivoustuotteiden surkeaa pakkaussuunnittelua ja adam unelmoi ekologisista puhdistusaineista, jotka oikeasti toimivat eivätkä haise pahalta. yhdessä nämä lapsuudenystävykset päättävät mullistaa kodinsiivouksen tyylikkäillä, ympäristöystävällisillä tuotteilla, jotka on tehty ainoastaan myrkyttömistä ainesosista.

2001

method syntyy ja tekee ensimmäisen kauppansa: neljä puhdistussuihketta Mollie Stone’s -valintamyymälään Kalifornian Burlingamessa. huomaa methodin varhainen, primitiivinen laskutusjärjestelmä adamin kädessä. huomaa myös adamin solmio. molemmissa on tapahtunut kehitystä vuosien saatossa.

2002

palkattuaan suunnittelija karim rashidin auttamaan pakkaussuunnittelussa method saa puhdistussuihkeensa ja astianpesuaineensa myyntiin 90:een Target-myymälään. 7 kuukautta myöhemmin method-tuotteita saa Targeteista USA:n joka kolkasta.

2003

method esittelee ensimmäisen käsisaippuansa, joka on pakattu yhtiön tunnusmerkiksi muodostuneeseen kyynelen muotoiseen pulloon.

2004

method esittelee ensimmäisen kolminkertaisesti tiivistetyn pyykinpesuaineen USA:n kuluttajamarkkinoilla.

2005

method-tuotteet tulevat myyntiin Isossa-Britanniassa ja Kanadassa.

2006

Inc. 500:n vertailussa method on USA:n seitsemäksi nopeimmin kasvava yksityinen yritys. eric ja adam palkitaan PETA:n Vuoden henkilöinä.

2007

methodista tulee ensimmäisten joukossa B Corporation. yhteiskunnan ja ympäristön parantaminen tulee virallisestikin yhtiön tavoitteeksi..

2008

method alkaa valmistaa pulloja 100-prosenttisesti kierrätetystä muovista.
g’day mate. method-tuotteet tulevat myyntiin Australiassa.

2009

methodista tulee yksi ensimmäisistä Cradle to Cradle® -tunnustetuista yrityksistä 37:llä C2C-sertifioidulla tuotteellaan. silloin määrä oli maailman huippua, nyt tuotteita on jo yli 60.

2010

method tuo markkinoille pyykinpesuaineen, joka hyödyntää smartclean-teknologiaa ® tehokas, kasvipohjainen aine (patentti haussa) on 8-kertaisesti tiivistetty sekä pakattu käsikäyttöiseen pumppupulloon. käy moikkaamassa pikkuveljeä osoitteessa methodlaundry.com.
bonjour + konnichiwa! method-tuotteet tulevat myyntiin Ranskassa ja Japanissa.

2011

adam ja eric kirjoittavat kirjan ”the method method”. liiketoiminnan uusi aika on alkanut.
method juhlii 10:ttä toimintavuottaan kiitos kaikille mukana olleille.

2012

method yhdistää voimansa Ecoverin kanssa. yhdessä nämä muodostavat maailman suurimman ekologisen puhdistusaineyrityksen.

2013

methodista tulee yleishyödyllinen yritys (public benefit corporation). se tarkoittaa, että yritystä johdetaan virallisestikin korkeimpien yhteiskunnallisten ja ekologisten eettisten standardien mukaisesti.

humanifesto

katsomme maailmaa kirkkaanvihreiden silmälasien läpi.

suosimme ainesosia, jotka ovat peräisin kasveista, ei kemiantehtailta.

meille eläimet ovat eläimiä, ei koe-eläimiä.

haltioidumme kiiltävistä esineistä, kuten puhtaista lautasista, lattioista joilta voisi syödä, nobelin rauhanpalkinnoista ja aistikkaista julkisista veistoksista.

olemme y.d.t.a.l. (ympäristön ja designin tasa-arvoliike). methodin pyörittäminen on meidän keinomme pitää liike, no, liikkeessä.

luomme pullon muotoisia roolimalleja.

olemme asiaa pohdittuamme päätyneet siihen, että kun siivoat kotisi, iso läjä muitakin ongelmia tuntuu katoavan.

meille tuoksulasi on aina puoliksi täynnä. aina kun tapaamme uuden ihmisen, oletamme tämän tuoksuvan vastaleikatulta nurmikolta tai joltakin muulta superhyvältä.

kuntoilemme juoksentelemalla jättiläisen jalkojen välistä. rakastamme vastasiivottua kotia, mutta täydellisyyden tavoittelu on tylsää ja omaperäisyys on puoli ruokaa.

huomio kaikki! hypätkää altaaseen! (uskomme spontaaneihin innostuspuuskiin.)

haluamme valmistaa tuotteita, jotka ovat turvallisia kaikille pinnoille, myös maanpinnalle.

meille virheet ovat kuin pikkusotkuja joista voi oppia; ei mitään sellaista mitä ei voisi siivota ja parantaa.

julistamme kultaista tuoksuilangian sääntöä: kohtele kotiasi kuten kohtelet itseäsi. (ei suihkusikaan halua, että sen hengitys haisee aamuisin pahalle.)

ennen kaikkea uskomme, että likaisuus kaikissa limaisissa, savuisissa, myrkyllisissä, ällöttävissä olomuodoissaan on yhteiskunnan vihollinen numero yksi.

hyvyys voittaa aina haisulit.